top of page

Hållbarhet inom teknisk isolering -
Så minskar vi miljöpåverkan och sparar pengar

Isolering & Brandteknik jobbar ständigt för att göra vårt jobb smidigare, enklare och bättre.
Därför ser vi till att alltid gå ur vår väg för att uppdatera oss om det senaste om isolering på  arbetsmarknaden men även det senaste om isolering i miljösynpunkt, så att vi kan hålla dig uppdaterad och leverera det senaste inom VVS isolering och brandtätning för din anläggning.

VI utbildar oss kontinuerligt inom hållbarhet, isolerin
g och brandskydd.

 

Teknisk isolering är en viktig del av vårt moderna samhälle. Det hjälper oss att spara energi och pengar genom att minska värmeförlust och förbättra termisk effektivitet. Men det är också en process som har en betydande miljöpåverkan. I detta inlägg ska vi titta på hållbarhet inom teknisk isolering och hur vi kan minska vår påverkan på miljön.

  • Använda miljövänliga material

 

En av de mest uppenbara sätten att förbättra hållbarheten inom teknisk isolering är att använda miljövänliga material. Genom att använda material som är återvinningsbara eller som kan återanvändas, minskar vi vår påverkan på miljön. Exempel på sådana material inkluderar mineralull, cellulosa, och återvunnen glasfiber.

  • Korrekt dimensionering

 

En annan viktig faktor för att förbättra hållbarheten inom teknisk isolering är korrekt dimensionering. Genom att välja rätt tjocklek och typ av isolering, kan vi minimera värmeförlusterna och förbättra energieffektiviteten. Detta minskar också mängden material som behövs för isoleringen, vilket i sin tur minskar vår påverkan på miljön.

  • Underhåll och reparation

 

Ett annat viktigt steg i att förbättra hållbarheten inom teknisk isolering är att utföra regelbundet underhåll och reparationer. Genom att upprätthålla isoleringen i gott skick kan vi förlänga dess livslängd och undvika onödiga reparationer eller ersättningar. Detta minskar också mängden avfall som genereras från isolering.

  • Konsultera en expert

 

Slutligen är det viktigt att konsultera en expert när man arbetar med teknisk isolering. En erfaren tekniker kan hjälpa till att välja rätt material och dimensionering för att uppnå optimal hållbarhet och energieffektivitet. De kan också ge tips och råd för underhåll och reparation, vilket bidrar till att minska påverkan på miljön.

 

Genom att följa dessa steg kan vi förbättra hållbarheten inom teknisk isolering och minska vår påverkan på miljön. Med rätt material, dimensionering, underhåll och rådgivning från experter kan vi minska energiförbrukningen, spara pengar och samtidigt skydda miljön.När isoleringsstorleken går upp så går förbrukningen ner för ditt värmesystem, och ditt värmesystem behöver inte att använda lika mycket resurser  för att hålla igång våra hem och infrastrukturer som resulterar i ett mer lönsamt Sverige. 
Isoleringen bidrar även som skydd till din rörinstallation.

 

Genom att VVS isolera dina rör/ventilation så skyddar du dem emot att frysa / kondensera vilket kan leda till att dina rör rostar sönder och det kan resultera i fruktansvärda situationer som läckage - använd rörisolering.

Om du behöver hjälp med teknisk isolering eller råd om hållbarhet inom isolering, tveka inte att kontakta oss. Vi är experter på teknisk isolering och vi arbetar ständigt för att förbättra hållbarheten i vårt arbete.

Följ våran hashtag #klimatsmart på sociala medier.

isolering

Isolering - Skillnaden på glasull och stenull? vad ska jag använda till min rörisolering / ventiationsisolering?

Glasull är tillverkat av återvunnet och naturligt glas medans stenull är gjort av natursten. 

Stenull har lite mer densitet än glasull och passar därmed bättre för ljudisolerade installationer

Stenull kan hålla emot temperaturer upp till 1000 °C i jämförelse med glasull som smälter vid 600 °C
men dem båda  håller brandklass "A2-s1, d0" som är den högsta möjliga brandklassen.


Glasull är historiskt sett lite billigare en stenull

Stenull har bättre resistens mot vatten. 

Vår vision

Vår idé omfamnar tanken att vi ska ha kul på jobbet medans vi faktiskt jobbar för en bättre värld och miljö. Vårt jobb gör skillnad och det är vi väl medvetna om. Det är kanske därför vi har extra kul på jobbet när vi blandar goda kollegor tillsammans med hållbart arbete.


När du tänker på isolering så kanske du tänker på den dammiga vinden på övervåningen eller isolering i väggarna, det är mycket mer än bara det.  När vi isolerar så så förhindrar vi att bakterier sprids i rören, vi förhindrar att gaser och eld sprider sig så fort i din anläggning och vi sänker din energiförbrukningen till ditt värmesystem. Vi är mångsidiga och vi utför vårt jobb till perfektion, för vi vet hur viktigt jobbet vi utför är.

Isolerings montörer
Byggnadsplan

Affärsmodell

Isolering & Brandteknik är en professionell och etablerad samarbetspartner som bygger sin företagsanda därefter.

När du anlitar Isolering & brandteknik för dina isolering / rörisolering & brandtätningsprojekt så får du en seriös partner som är konkurrenskraftig och lösningsorienterad. Med hjälp av vår långa erfarenhet och höga kompetens inom isolering / rörisolering & brandtätningsbranchen så kommer vi att underlätta för dig  hela vägen tills projektet är klart.

 

Våran affärsmodell bygger på att skapa långsiktiga relationer mellan båda samarbetspartners genom att jobba hårt för hållbarhet, service, kompetens och god kundnytta.

Genom att alltid sträva efter att följa dem fyra värdegrunderna så sätter vi ribban högt och förenklar vardagen för alla involverade i projektet.

Det är så vi knyter ihop säcken och det är det som gör oss till en sån perfekt samarbetspartner, för vi är redo att samarbeta.

Vi finns här hela vägen för dig med personlig kontakt och ett genuint engagemang.

  

asdsad

bottom of page